IxorDocs verbindt Belfius met haar leveranciers.

Belfius digitaliseert 100% van haar inkomende facturen. Om Belfius te ondersteunen met het ontvangen van facturen op een elektronische en gestandaardiseerde manier werd begin januari 2021 het Belfius leveranciersportaal uitgerold. Het portaal is bestemd voor meer dan 5000 leveranciers.

"Ons leveranciersportaal heeft dezelfde functionaliteiten als het IxorDocs portaal, maar is volledig gestyled volgens de Belfius design guidelines."

Ronny Mattens, Project Manager

Volledige integratie, steunend op Peppol.


Leveranciers worden meestal door Belfius via mail uitgenodigd tot het portaal. Een leverancier kan ook zelf een online registratie aanvraag invullen.

Het leveranciersportaal laat toe om facturen eenvoudig op te laden, ze gratis te verzenden én de historiek van verzonden facturen te raadplegen.

De opgeladen PDF factuur wordt ​real-time​ getransformeerd naar het PEPPOL-formaat. Deze transformatie maakt gebruikt van het factuur-herkenningsmodel van IxorDocs. Dit model is het in-house ontwikkelde AI model dat intensief werd getraind op het herkennen van facturen.
De leverancier laadt zijn factuur in PDF formaat in het Belfius Leveranciersportaal op, valideert de herkendewaarden en drukt op de ‘verzend’ knop. 

Als beheerder van het portaal, heeft Belfius alle tools in handen om haar leveranciersrelaties optimaal te beheren.

In deze video legt Belfius aan haar leveranciers uit hoe het portaal werkt.


Belfius is een tevreden klant. 5000 leveranciers gebruiken het IxorDocs portaal.

Wil jij ook weten hoe je eenvoudig je met e-invoicing kan starten? Contacteer ons, we helpen je graag op weg!

Left Arrow