IxorDocs: Peppol Access Point (AP) en Service Provider

Wat is een Peppol Access Point?

Zoals de naam al doet vermoeden, is een Peppol Access Point je toegangspoort tot het Peppol netwerk. Het is een dienst die je afneemt van een dienstverlener, zoals IxorDocs (een gecertificeerd Peppol Access Point). Door een gecertificeerd Peppol Access Point te gebruiken, kan je eenvoudig en veilig e-facturen versturen en ontvangen naar en van elke organisatie die aangesloten is bij het Peppol netwerk, ongeacht het land of de sector.

Het is te vergelijken met een telecom service provider die mobiele gebruikers verbindt met het mobiele netwerk. Als je iemand wilt bellen, draai je het telefoonnummer en jouw telecomprovider werkt samen met de telecomprovider van de ontvanger om de verbinding tot stand te brengen.

Wanneer je als leverancier via Peppol je factuur verstuurt, zorgt jouw Access Point voor het transport naar het Access Point van jouw klant.  Het Access Point van jouw klant stuurt de factuur vervolgens door naar jouw klant. Alle Access Points zijn met elkaar verbonden en vormen zo het Peppol netwerk.

IxorDocs als gecertificeerde Peppol Access Point Provider

IxorDocs biedt je de mogelijkheid om jouw organisatie aan te sluiten op het Peppol-netwerk. Hierdoor kun je eenvoudig en veilig je facturen en creditnota's in Peppol-formaat versturen naar alle bij Peppol geregistreerde bedrijven en overheden in binnen- en buitenland. Het maakt een geautomatiseerde verwerking van inkomende elektronische facturen mogelijk, van de ontvangst van de e-facturen tot de uiteindelijke boeking in je ERP-systeem. Dit alles is mogelijk via een eenvoudige en betaalbare API en/of webapplicatie. 

Begin met het versturen van facturen via het Peppol netwerk door je organisatie te registreren op IxorDocs. Het is een eenvoudige manier om je eerste factuur meteen te versturen!

Onze experts creëren oplossingen op maat die gemakkelijk te integreren zijn met jouw systeem. IxorDocs is ook een modulair systeem, zodat je de oplossing kunt kiezen die het beste bij je past.

Wil je meer over ons weten? Neem contact met ons op, we helpen je graag op weg!

Gerelateerde artikels

Peppol BIS (Business Interoperability Specification)

Peppol BIS (Business Interoperability Specification)

Peppol BIS (Business Interoperability Specification) zijn een reeks technische specificaties die ontworpen zijn om een naadloze en interoperabele uitwisseling van documenten binnen het Peppol netwerk mogelijk te maken.

UBL: Universal Business Language

UBL: Universal Business Language

UBL staat voor Universal Business Language, een standaardtaal om elektronische documenten, zoals facturen, uit te wisselen. Het is een bestand in XML-formaat en heeft .xml als bestandsextensie.

Antwoordenberichten via Peppol

Antwoordenberichten via Peppol

Via het Peppol netwerk kan je, naast facturen ook antwoordberichten uitwisselen met jouw klanten of jouw leveranciers. Er zijn 2 types antwoordberichten namelijk IMR en MLR.

Wat is het Belgisch Hermes portaal?

Wat is het Belgisch Hermes portaal?

Hermes is een webapplicatie ontwikkeld in opdracht van BOSA. Dankzij Hermes kunnen leveranciers gestructureerde elektronische facturen naar al hun Belgische klanten sturen, zelfs naar klanten die deze elektronische facturen nog niet automatisch kunnen verwerken.

Hoe verzend je facturen via Peppol?

Hoe verzend je facturen via Peppol?

Om een factuur via Peppol te verzenden, maak je een account bij een Peppol Access Point-provider. Je kent de Peppol-identificatie (PEPPOL ID) van je klant. Je bezorgt je provider de gestructureerde elektronische factuur. Je provider bezorgt je e-factuur bij het Peppol Access Point van je klant. Je klant ontvangt je factuur.

Peppol ID

Peppol ID

Een Peppol ID is een unieke cijfercombinatie net zoals je telefoonnummer in het telecomnetwerk. Het bestaat uit een Scheme ID (landcode) en Participant ID (organisatienummer). In België wordt hoofdzakelijk het KBO nummer gebruikt als organisatienummer, in Nederland het KVK nummer. Met dit nummer is je organisatie vindbaar in het Peppol-netwerk en kan je veilig en efficiënt e-facturen ontvangen en verzenden.

Alles wat je moet weten over Peppol

Alles wat je moet weten over Peppol

Peppol is een beveiligd, internationaal netwerk waarmee bedrijven elektronische handelsdocumenten kunnen uitwisselen met iedereen die in het netwerk is geregistreerd. Peppol staat voor Pan-European Public Procurement On-Line.

Wat is e-facturatie?

Wat is e-facturatie?

E-facturatie is het proces van het automatisch maken, verzenden, ontvangen en verwerken van facturen in een gestructureerd digitaal formaat, zoals UBL (Universal Business Language). Deze digitale facturen kunnen direct en veilig worden overgedragen van het ene financiële systeem naar het andere, waarbij menselijke tussenkomst en fouten worden geminimaliseerd. E-facturatie wordt steeds meer de norm in Europa, overheden en Europese instellingen nemen strategische initiatieven om e-facturatie aan te moedigen.