Digitale facturatie via het PEPPOL netwerk.

PEPPOL, Pan-European Public Procurement On-Line, is de standaard geworden om veilig en efficiënt facturen te versturen, zowel binnen als buiten Europa. Het PEPPOL netwerk standaardiseert de manier waarop bedrijven, via het PEPPOL Access Point, facturen naar elkaar versturen.

Om deze standaard te stimuleren verplichten verschillende Belgische overheden hun leveranciers alle facturen via het PEPPOL netwerk te versturen.

Om het gebruik van PEPPOL extra te stimuleren ontwikkelde Ixor in samenwerking met FOD BOSA het Hermes platform. Het Hermes platform heeft als doel zoveel mogelijk bedrijven te overtuigen zich aan te sluiten op het PEPPOL netwerk. Als verzender van facturen via PEPPOL kan je elke Belgische organisatie, elke Belgische Overheid, elke Belgisch bedrijf of elke Belgische burger bereiken.

Gestructureerde data omzetten in ongestructureerde data.

Een XML bestand omzetten in een duidelijk leesbare en herkenbare factuur.

Ixor heeft ervaring met het transformeren van ongestructureerde data naar gestructureerde data. Bijvoorbeeld het omzetten van facturen in PDF formaat, ongestructureerde data, naar facturen in XML formaat of specifieker naar een UBL formaat, gestructureerde data.

In opdracht van Hermes, hebben we deze ervaring gebruikt om de omgekeerde bewerking mogelijk te maken, namelijk het omzetten van van gestructureerde data naar ongestructureerde data.

Via het Hermes platform kunnen leveranciers facturen sturen naar klanten binnen en buiten het PEPPOL netwerk. Voor klanten buiten het PEPPOL netwerk, wordt de UBL-factuur, die gebruikt wordt om via PEPPOL netwerk te versturen, omgezet naar een PDF-factuur. Deze, voor mensen duidelijk leesbare PDF-factuur, wordt dan bijvoorbeeld via e-mail verstuurd naar klanten buiten het PEPPOL netwerk.

Track & Trace portaal met chatbot.

Eenvoudig op elk moment de status van verzonden facturen opvragen.

Verzenders en ontvangers van facturen kunnen via het Hermes portaal op eenvoudige manier de volledig flow van de verzonden documenten volgen. Nooit meer 'verloren' of 'niet-ontvangen' facturen!

De toegang tot het portaal verloopt via FAS, Federal Authentication Service. Dit inlog-systeem is door de Federale Overheid ontwikkeld. Gebruikers kunnen op het Hermes portaal inloggen met eID of Itsme.

Een chatbot antwoordt op veelgestelde vragen van gebruikers. Vragen ivm het inloggen via eID of Itsme, vragen ivm de toegangsrechten op de applicatie of vragen over facturen worden door de chatbot in de verschillende landstalen beantwoord. Door gebruik te maken van de reeds bestaande knowledge databases van de FOD BOSA kon de chatbot meteen beroep doen op de bestaande kennis.

Met Hermes hoopt de Federale Overheid iedereen te overtuigen het PEPPOL netwerk te gebruiken. Niet alleen voor het verzenden van facturen naar de overheden maar ook voor B2B facturatie.  Met een geschat volume van 3.000.000 facturen per jaar zullen heel wat bedrijven in contact komen met Hermes. Hermes zal al deze bedrijven ondersteunen in de overstap naar e-facturatie.

Ben jij ook op zoek naar een oplossing op maat?

Een oplossing waarbij je data uit je bestaande systemen wenst om te zetten naar data in een specifiek formaat? Waarna je die omgezette data op een specifieke locatie wenst te plaatsen?

Contacteer ons dan om meer te weten te komen over hoe wij jou kunnen helpen.

Left Arrow