Upgrade IxorDocs

IxorDocs zet hard in op PEPPOL als de standaard voor elektronische facturatie.

Wat is PEPPOL nu weer? PEPPOL (of PAN EUROPEAN PUBLIC PROCUREMENT ON-LINE) is de Europese standaard voor de uitwisseling van elektronische documenten tussen bedrijven en overheden. Noem het de opvolger van het klassieke EDI. Wanneer bedrijven aansluiten bij PEPPOL Access Point kunnen ze documenten op een elektronische en gestandaardiseerde manier versturen én ontvangen. Op dit moment ligt de focus van Peppol voornamelijk op het versturen van facturen en credit nota’s. In de toekomst zal het mogelijk worden ook andere documenten te versturen zoals bijvoorbeeld bestelbonnen voor e-commerce en e-procurement toepassingen.

Om deze Peppol standaard steeds beter te laten aansluiten met de technologische en economische realiteit van vandaag, zorgen we er voor dat IxorDocs mee blijft met de nieuwe standaarden in de technologiesector. Daarom heeft IxorDocs als PEPPOL Access Point nu ook een upgrade naar AS4 en UBL BISv3 achter de rug.

Wat is AS4? Het AS4 protocol won de voorbije jaren al aan populariteit en heeft nu ook zijn intrede gemaakt in de context van PEPPOL en geldt als de opvolger voor AS2. Het protocol heeft een paar unieke karakteristieken waarvan de voornaamste de verbetering in veiligheid is en de werkwijze op het vlak van berichtenuitwisseling. Belangrijk is dat hierdoor de verzender meteen op de hoogte wordt gebracht van de status van de verstuurde en ontvangen berichten. Dit versterkt het niveau van vertrouwen in PEPPOL als standaard waardoor het een grote sprong vooruit neemt.

Van PEPPOL BISv2 naar BISv3. IxorDocs voldoet steeds aan de laatste standaarden om documenten correct uit te wisselen. Hierdoor zorgen we ervoor dat de organisaties die gebruik maken van IxorDocs afgeschermd blijven van de complexiteit van deze standaarden en UBL versies waardoor ze hun IT systemen of processen zo min mogelijk moeten aanpassen. Bij de migratie van BISv2 naar BISv3, de nieuwe versie van het standaard UBL formaat, was dat niet anders. Onze klanten blijven dezelfde werkwijze hanteren, en IxorDocs zorgt voor de correcte vertaling en transformatie naar het formaat dat de verzender en ontvanger met elkaar kan doen praten. Om deze omslag te ondersteunen zorgen we er trouwens voor dat we beide formaten nog blijven ondersteunen en kijken wij na wie welke versie ondersteunt. Op deze manier verzekeren we dat iedereen met elkaar kan blijven praten.

Ben jij ook op zoek naar een oplossing op maat?

Wil je meer weten over hoe je met jouw organisatie kan voldoen aan de laatste standaarden voor elektronische facturatie zonder al de complexiteit op jou te moeten nemen? Contacteer ons en we bezorgen je de nodige informatie.

Left Arrow