Ixor en CodaBox slaan de handen in mekaar en maken e-facturatie toegankelijk voor alle bedrijven in België

Reeds meer dan honderd KMO’s verzenden vandaag hun facturen via IxorDocs, een slimme documentverwerker. Met IxorDocs versturen bedrijven veilig en snel digitale facturen zonder extra investering in software of extra personeel.

KMO’s verzenden hun facturen echter nog vaak in pdf-formaat. Dat is uiteraard sneller en groener dan papier via de post … maar nog steeds heel omslachtig. e-Facturatie gaat een stap verder. De hele documentenstroom verloopt dan volautomatisch: met één druk op de knop worden facturen verzonden naar de klant én komen ze rechtstreeks in het boekhoudprogramma van de accountant terecht. Zonder handmatige en tijdrovende handelingen zoals het sorteren van facturen en overtypen van factuurgegevens.

Met IxorDocs stappen zowel grote als kleine bedrijven makkelijk en snel over op digitale facturatie. Het volstaat om hun documenten door te sturen in pdf-formaat waarna Ixor deze omzet naar het universele UBL-formaat. Via het Europese Peppol-netwerk worden deze dan zowel naar hun klanten verzonden en via CodaBox naar hun accountants.

Een groot aantal bedrijven maken nog geen gebruik van de echte digitale factuur.

Meestal omdat ze niet weten waar te beginnen of omdat ze niet wensen te investeren in facturatie-software. Velen vinden het ook gewoon te veel moeite

Komen facturen goed aan? Bij de juiste klant?

De samenwerking van Ixor met CodaBox en DigiCrowd betekent dat de klanten van Ixor ook meteen zeker zijn dat al hun facturen worden afgeleverd bij de juiste bedrijven. Dit “guaranteed delivery” model is uniek in België. Bovendien genieten ze zo van een netwerk van meer dan 8.153 ingeschreven KMO’s (en hun accountants).

Roel Verbeeck is Managing Director van Ixor: "Tot vandaag werkten we vooral met de digitale early-adopters. Deze samenwerking is een hele mooie stap om e-facturatie toegankelijk te maken voor alle bedrijven.“

Marie Costers is Managing Director van CodaBox en oprichter van DigiCrowd: ”Dit is een schoolvoorbeeld van een win-win-winsituatie. Ixor verlaagt de drempel voor verzenders om over te stappen op digitale facturen, CodaBox zorgt voor een betrouwbare levering dankzij het DigiCrowd-netwerk. Maar uiteindelijk is het de bedrijfswereld die een doeltreffende manier krijgt om te digitaliseren. Zonder gedoe.”

Over DigiCrowd

DigiCrowd is een initiatief van CodaBox, Sage, Wolters-Kluwer en Winbooks dat onder het motto "The Network Always Wins" het ambitieuze plan heeft om e-facturatie in België te boosten. Ondernemingen genieten via DigiCrowd van een eenvoudige toegang tot een snelgroeiend netwerk. Sinds de oprichting in 2019 engageerden 30 verzenders zich om hun facturen automatisch in UBL-formaat te verzenden. Meer dan 8.153 bedrijven en hun accountants registreerden zich, waardoor er reeds meer dan 100.000 e-facturen werden afgeleverd. DigiCrowd wil tevens de doelstellingen van de overheid helpen waarmaken door samen een draagvlak voor digitalisering op ondernemersniveau te creëren.

No items found.
Left Arrow